Store FRIO: 3.–4.trinn

StoreFrio er avdelingen for barn i 3. og 4. trinn og velkomstklassen. Hovedoppholdssted er kantina i underetasjen, inngang er både fra skolegården og via B-inngangen. I kantina tilbyr vi forskjellige bordaktiviteter og brettspill, diverse konstruksjonslek, tegning, og ett mini-bibliotek med bøker og tegneserier. Vi disponerer også rommene i gangen mot kantina. Musikkrommet brukes foreløpig hver mandag av 4. trinn og hver torsdag av 3. trinn. Her hører barna på musikk, tegner og spiller spill som Klask, Shuffleboard og Fusball. Musikkrom brukes ellers til kurs i kursperioder.

Vi deler også noen oppholdssteder med MidiFRIO (2. trinn). Keramikkrommet i underetasjen (i gangen til høyre for kryssebordet) brukes som hobbyrom med blant annet perling, strikking, hekling og sybord. I teatersalen tilbyr vi til ulike aktiviteter som bordtennis, sjakk, dans, og vi deler også øvre gymsal med Midi FRIO hvor vi tilbyr forskjellige aktiviteter som balllek, turn, hindreløype etc. Leksetiden foregår på mandager og onsdager i tegnesalen som også er i underetasjen rett ved siden av keramikkrommet. Skolegården er fritt frem for alle baser til enhver tid, der er alltid voksne til stede som er med i leken eller holde øye med barna.

Garderobeplasser:
Alle barna på Store-FRIO har garderobeplass med navn i gangen nede mot kantina. Denne gangen er åpen helt frem til FRIO stenger 16.30. Deler av gangen er tilgjengelig også etter FRIO stenger så vi kan ikke ta ansvar for verdisaker som blir oppbevart der.

Beskjeder til FRIO:
Vi tar alltid utgangspunkt i at foresatte henter barna. Hvis noen andre skal hente barna er det viktig dere gir beskjed. Beskjeder skal bli sendt til skoleSMS (417 16 112) før kl. 12:30. Kodeord for at beskjeden kommer fram til FRIO er: ILAAKS. Andre beskjeder eller spørsmål kan sendes til baselederen Emilie (476 06 481) i kontortiden hennes fra 11:30-13:00. Husk at baseledere er opptatt med barn om ettermiddagen, så om dere vil snakke med dem er det lurt å ta den telefonen om morgen. Om ettermiddagen er uteansvarlig Tor også tilgjengelig ved uforutsette hendelser eller nødsituasjoner (476 21 326).

Spising:
Barna får tilbud om et mellommåltid fra FRIO når skolen er ferdig. Dette måltidet blir servert i klasserommene. Vi serverer variert mat, alt fra grovbrød og pasta til indiskgryte og havregrøt. Meny blir forandret annenhver uke og blir lagt ut på hjemmesiden. Når maten må serveres på en tallerken / bolle bruker vi barnas egne matbokser til dette. Måltidene varer fra 15-25 minutter. Vi prøver å alltid bruke måltidene som arena for små gjetteleker, lesing eller musikk. I menyen legger vi alltid tilrette for intoleranser og allergier, men vi må ha informasjon om dette fra foreldrene.

Kryssebord: I B-inngangen har vi ett bemannet kryssebord som gjelder for både Store- og MidiFRIO. Krysseansvarlig har oversikt over alle gå-hjem-avtaler, beskjeder, spilletimer/treninger (så lenge vi har blitt informert om det) og ser til at dette overholdes. Her skal ALLE barn (2.-4. trinn) krysses ut når de forlater FRIO. Går barnet hjem selv, krysser de seg selv ut (dvs. de sier ifra til kryssebordsansvarlig at de går), hentes barnet, ønsker vi at den som henter krysser ut. Dette er en sikkerhet for oss på FRIO og dere foreldre.

MorgenFRIO:
FRIO er også åpent om morgenen og dette er et tilbud for FRIO-barna mellom kl. 07:30-08:30. På MorgenFRIO er barn fra alle trinn (1.-4.) samlet på Lille-FRIO, her er det Erlend og Mihiri som spiller spill, leker, syr og tegner med barna. Etter kl. 08:30 blir Lille-FRIO stengt fram til skoledagen er slutt og det er derfor ikke anledning til å hente eller legge fra seg ting i garderoben etter kl. 08:30. Garderobene brukes ikke på MorgenFRIO; da setter vi sekker og yttertøy i gangen i 1. etasje. Andre etasje vil være stengt om morgenen, inkludert garderobene.