Hovedseksjon

Digital skolehverdag

Logo for kodekurs i Osloskolen

Hver elev har et læringsbrett tilgjengelig ment for skolearbeid. På Ila har vi felles regler for bruk av læringsbrett. Se de "10 bud". Vi har også et datarom tilgjengelig.

I den nye lærerplanen (LK20) er digitale ferdigheter en av fem grunnleggende ferdigheter derfor har vi et krav om at elevene skal utvikle kompetanse innenfor dette feltet i alle fag. Les mer om LK20 og grunnleggende ferdigheter her.  

Skolen har utarbeidet en læringstrapp innenfor digitale ferdigheter som viser progresjonen i utviklingen.   

IKT-gruppe

Ila har en IKT-gruppe som består av tre lærere, IKT-ansvarlig fra Sagene data og representanter fra ledelsen. Gruppa arbeider med å utvikle skolens bruk av digitale læremidler og læringsteknologi. I år er vi medlem av en satningsgruppe som i Utdanningsetaten som jobber med å utvikle høyere kompetanse rundt læringsteknologi. IKT-gruppa deltar på samlinger for dereter å ha opplegg og kompetanseheving med resten av personalet. 

Regler for bruk av IKT-utstyr

  1. Sørg for at du kjenner skolens regler for hvordan du skal bruke IKT-utstyret på skolen. Reglene gjelder både når du bruker skolens utstyr og privat utstyr i undervisningen.
  2. PCer og nettbrett i Osloskolen er verktøy for skolearbeidet. Det er skolen som eier utstyret, og det skal behandles forsiktig og tas godt vare på.
  3. Vær en god venn, også på internett. Si fra til en voksen hvis du opplever noe som ikke er greit.
  4. IKT-utstyret skal brukes til læringsaktiviteter. Bruk ikke utstyret til å søke etter upassende innhold, som vold og pornografi.
  5. Passord er viktig og privat. Bruk ditt eget brukernavn og pass på at det bare er ditt. Velg et lurt passord som du holder for deg selv.
  6. Tenk deg godt om før du deler personlige bilder og opplysninger om deg selv og andre på internett. Husk at du ikke kan dele bilder av andre uten å spørre om lov.

 

Foreldrestyrt nettbrett (JAMF Parent)

Jamf Parent er en app som lar foresatte styre hva som skal være tilgjengelig på barnas skolenettbrett etter skoletid, i helger og i ferier frem til barnet er 13 år. Følg lenken for å komme i gang:

Foreldrestyrt nettbrett

Tips og råd på nett

  • Husk at internett aldri glemmer. Det du publiserer, kan bli der for alltid.
  • Husk at hvem som helst kan skrive tekster på internett, og det som står der trenger ikke å være sant. Sjekk kilder og still spørsmål hvis du er usikker på om noe du leser på nett er riktig.
  • På internett kan du finne og dele informasjon, bilder, video og musikk. Husk at det ikke er alt du kan bruke fritt og at du må ta med informasjon om kilden til det du bruker.
  • Gjør deg godt kjent med råd og anbefalinger for nettvett og trygg bruk av IKT.