Ordensreglement på Ila skole

ORDENSREGLER FOR ILA SKOLE

Reglementet gjelder for grunnskolene og de videregående skolene i Oslo kommune. For elever på grunnskolen så gjelder reglene også for skoleveien. Den enkelte skoles driftsstyre kan sette utfyllende regler tilpasset den enkelte skoles behov. I reglementet fastslås det hvilke sanksjonsmetoder skolene kan benytte om reglementet brytes.

Vi skal lage en lokal plan med eventuelle sanksjoner, men da må alle parter i skolesamfunnet involveres, dette arbeidet starter høsten 2015. Foreløpig legges en link til "Veiledning til reglement for Orden og Oppførsel i Osloskolen, av 19.10.2012"

Regler for orden

Eleven skal: (for de tre første punktene, er dette selvsagt foresattes ansvar)

• Møte presis
  • Møte forberedt til opplæringen
  • Ha med nødvendig utstyr
  • Gjøre arbeid til rett tid og overholde frister
  • Holde orden

Regler for oppførsel
Elevene skal vise alminnelig god oppførsel, herunder:

• Være til stede i opplæringen
  • Behandle medelever, ansatte og andre som elevene møter i skolehverdagen med respekt uansett kjønn, nasjonalitet, religion, livssyn, seksuell orientering m.m.
  • Bidra til et godt læringsmiljøRette seg etter beskjeder fra skolens ansatte
  • Følge skolens regler for melding av fravær
  • Ta godt vare på skolens eiendeler
  • Vise nettvett og følge skolens regler for bruk av mobiltelefoner, datautstyr og digitalt utstyr